Recept na cestoviny s tekvicovou omáčkou a kozím syrom

Mimoňové cestoviny s lákavou žlto-oranžovou omáčkou, vhodné aj pre tých najmenších stravníkov.

Ingrediencie:

  • 450 g (cca 1/2) tekvice hokkaido (je možné použiť aj iný typ)
  • 150 g (2 stredne veľké) mrkvy
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • tuk podľa potreby
  • soľ podľa chuti
  • 200 g mäkkého kozieho syra
  • cestoviny Melissa Pasta Kids Mimoni

V panvici či hrnci rozpáľte malé množstvo tuku a začnite na ňom pražiť nakrájanú cibuľu. Keď začne cibuľa zlatnúť, pridajte nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu a mrkvu. Spolu krátko opražte a potom zalejte vodou tak, aby bolo všetko ponorené, ale nie viac (približne 1/2 litra vody). Varte, kým zmäkne všetka zelenina. Potom odstavte, pridajte syr a všetko spolu rozmixujte na hladkú omáčku. Podľa chuti a slanosti syra prípadne dosoľte. 

Môžete doplniť rybou, mäsom alebo strúhaným syrom. Podávajte s mimoňovými cestovinami Melissa.