Recept na cestoviny s tekvicovou omáčkou a kozím syrom
Mimoňové cestoviny s lákavou žlto-oranžovou omáčkou, vhodné aj pre tých najmenších stravníkov.
Ingrediencie:
- 450 g (cca 1/2) tekvice hokkaido (je možné použiť aj iný typ)
- 150 g (2 stredne veľké) mrkvy
- 1 väčšia cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- tuk podľa potreby
- soľ podľa chuti
- 200 g mäkkého kozieho syra
- cestoviny Melissa Pasta Kids Mimoni
V panvici či hrnci rozpáľte malé množstvo tuku a začnite na ňom pražiť nakrájanú cibuľu. Keď začne cibuľa zlatnúť, pridajte nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu a mrkvu. Spolu krátko opražte a potom zalejte vodou tak, aby bolo všetko ponorené, ale nie viac (približne 1/2 litra vody). Varte, kým zmäkne všetka zelenina. Potom odstavte, pridajte syr a všetko spolu rozmixujte na hladkú omáčku. Podľa chuti a slanosti syra prípadne dosoľte.
Môžete doplniť rybou, mäsom alebo strúhaným syrom. Podávajte s mimoňovými cestovinami Melissa.