Cestoviny s cícerom a rajčinami
20 min. | 4 |
Nevšedný cestovinový recept, ktorý bude chutiť aj malým stravníkom.
Ingrediencie:
- 200g cíceru v surovom stave alebo cca dvojnásobok vareného (zodpovedá 1 plechovke)
- 1 cibuľa
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 jablko
- 1 plechovka rajčín ATI Vegetable
- cca 300 ml vody/vývaru
- tuk podľa potreby
- 1 lyžička sušenej bazalky
- Soľ podľa chuti
- cestoviny Melissa Pasta Kids Labková patrola
Deň vopred namočte cícer a ďalší deň uvarte do mäkka. V prípade, že je pre vás tento proces zdĺhavý, môžete kúpiť už uvarený cícer v plechovke a použiť ho ako rýchlovku.
Dajte variť cestoviny. V panvici rozpáľte malé množstvo tuku a začnite na ňom pražiť nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začne chytať farbu, pridajte nastrúhanú mrkvu a ošúpané a nahrubo nastrúhané jablko. Spolu opečte do zlata. Potom pridajte cícer, vodu, nasekané rajčiny a korenie. Premiešajte a pár minút prevarte, aby sa chute spojili a mrkva zmäkla.
Vďaka prítomnosti mrkvy a jablka nie je potrebné omáčku nijak dosladiť, ale ak chcete, tak to samozrejme môžete urobiť.
Hotovú omáčku zmiešajte s uvarenými cestovinami a môžete podávať. Omáčku môžete deťom tiež rozmixovať.